zondag 3 februari 2013

Stanley & Livingstone genomineerd

Stanley & Livingstone genomineerd als onderneming van het jaar


 Vrij verslag van een telefoongesprek met goed nieuws en slecht nieuws en met stof tot nadenken

Jasper van RTL7 belt al een paar dagen. Stanley & Livingstone is genomineerd voor de ondernemersprijs. RTL7 wil voor het business programma Succes Awards een item maken. Waarom zijn we dan uitgekozen? Vraag ik. Nou ja. Stanley & Livingstone is het toonbeeld van een stenen winkel die zich succesvol op het internet heeft gestort.  Ze heeft de mooie oude winkeluitstraling behouden maar ze heeft dit we weten te koppelen aan een zeer succesvolle webwinkel met een nationale uitstraling. Kortom tijd om Stanley & Livingstone in het zonnetje te zetten. Toch?
Nou Jasper ik ben zeer vereerd. Wie zijn dan de andere genomineerden? Ja, niet de minste: Bols, Lego, Bakker Bart, Center Parks, Ford, Fokker en ja, Reisboekhandel Stanley & Livingstone dus.
Nou prachtig Jasper. Maar er zijn toch geen kosten aan verbonden? Nou, ja kosten. Je moet het meer als investering zien. Investering? Ja, nou ja in naamsbekendheid, goodwill, dat soort zaken. Je komt ook 3 minuten op TV in ons business programma op zondagmiddag. Er kijken dan toch wel zo’n 400.000 mensen.
Maar noem nou eens een bedrag. Nou ja dat zit zo rond de € 2.800,- Echt niet veel hoor. En je kunt het als onkosten afboeken. Voor ons dekt dat bedrag een beetje de onkosten. We verdienen aan de mensen die gaan SMSen. Die dan gaan stemmen op die genomineerden en die betalen dan voor zo’n SMSje. Aha, beste Jasper. Dat denk je toch niet, dat ik ga betalen voor de nominatie van een ondernemersprijs? En dat ik dan onze klanten op kosten ga jagen om op ons te stemmen. Nee hoor, vriendelijk bedankt. Maar.. het wordt ook herhaald.. Bedankt Jasper. Zoek maar een ander om te nomineren.

1 opmerking: