zondag 11 oktober 2015

Stanley & Livingstone in de Lonely Planet reisgidsen

Als enige winkel van heel Den Haag!

Eens in de vier jaar komen ze uit. De Lonely Planet reisgids van heel Europa en de Lonely Planet van West Europa. Ze zijn natuurlijk bedoeld voor Amerikanen, Canadezen en Japanners, die Europa in één  reis willen doen. Ze worden ook veel gebruikt door Interrailers.

In die dikke pillen is net aan ruimte voor 2 pagina's voor Den Haag. En dus staat onder het kopje 'Shopping' slechts één winkel genoemd. En je raadt het al. Wat is de meest interessante winkel van heeeeel Den Haag? Stanley & Livingstone natuurlijk!

Verder is het ook wel interessant wat die gidsen dan doen met, restaurants en cafe's. In de vorige editie stond 'Bloem' erin en dit jaar hun buren in de Korte Houtstraat 'De Basiliek'. Vorige keer stond De Zwarte Ruiter erin – je zou er zo een juwelendief kunnen ontmoeten – en nu Zebedeus – waar je zo lekker onder de platanen kunt zitten-. Ook opvallend is dat de StayOK is vervangen door Corona! Bulls eye location in zeven gerestaureerde herenhuizen.


Maar eh...... er zit ons toch iets een beetje dwars. We zijn er niet helemaal gerust op. In de vorige edities stonden we ook. Toen stond er 'Stanley & Livingstone Excellent Travel Bookshop'  Daar kun je dus gerust mee voor de dag komen.

In de nieuwe editie staat echter ..... 'Stanley & Livingstone; Quaint Travel Bookshop' Quaint... wat is dat eigenlijk? Stoffig? Sjofel? Smoezelig? Ja wat eigenlijk. Wie het weet, mag het zeggen......


2 opmerkingen:

 1. Ha Nasja en Harry,

  Gefeliciteerd met jullie vermelding in de Lonely Planet. Er is inderdaad geen leukere winkel in Den Haag en wijde omgeving te vinden.

  Ik zou maar niet wakker liggen dat jullie winkel nu een "Quaint Travel Bookshop" is. Quaint heeft vele betekenissen maar de meest waarschijnlijke in dit geval is "odd, curious" en "an old-fashioned prettiness" zoals het 'The Shorter Oxford English Dictionary' staat omschreven. Hetzelfde schrijft Lonely Planet denk ik ook over een andere leuke en bijzondere boekwinkel, nl. Shakespeare and Company in Parijs.

  Stanley & Livingstone is natuurlijk geen gewone boekhandel maar een gespecialiseerde boekhandel met veel kennis en kunde maar bovenal vriendelijk personeel.

  Nogmaals gefeliciteerd en geniet er van.

  Hartelijke groet,


  geert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Geert. Klanten uit Engeland stellen ons ook gerust. Het is erg positief zeggen ze. Maar onvertaalbaar, A Quaint farm is een oude boerderij waar iedereen van droomt om ooit in te wonen. Daar houden we ons dan maar aan vast.

   Verwijderen